Hoppa till huvudinnehåll
Höstvete

Därför ska du göra en höstbekämpning

Att ogräsbekämpa sin nysådda höstsäd borde vara lika självklart som att fylla utsäde i såmaskin. Det finns förmodligen ingen annan produkt som ger så mycket ogräseffekt till sin ringa kostnad som Legacy. För 50 kr/ha bekämpar du viol, veronika, våtarv, plister mm. Ändå är det lantbrukare som missar denna chans.
Höstvete

Vi möter argument som att det är svårt med bärigheten vid höstsprutningar, men som vi säger ”kan du så, kan du spruta” säger Rikard Larsson, teknisk ansvarig på ADAMA Sverige. Med Legacy kan du spruta direkt efter sådd på svartjorden då den bryts ned mycket långsamt och har bäst effekt på små ogräs och när ogräsen bryter sig igenom markytan kommer de i kontakt med filmen av Legacy fortsätter Rikard.  

Mindre stress på våren

Ogräs som står opåverkade på hösten kostar skörd och riskerar att konkurrera med stråsäden och därmed riskera övervintringen. Genom en höstbekämpning minskar du stressen på våren, för om det inte blåser är det frost och om det inte är frost regnar det, så det är svårt att hitta bra tillfällen innan maj månad och då har ogräsen hunnit bli stora och därmed mycket svårare att bekämpa. Oavsett produktval på hösten kommer det krävas en städning på våren om du har blåklint, baldersbrå, snärjmåra eller spillraps. Vi ska alltså inte räkna med att göra färdigt ogräsbekämpningen på hösten men vi ska påbörja den.         

Legacy är specialisten som kan användas antingen höst eller vår, ensam eller i tankblandning. Den är jordverkande vilket innebär att både uppkomna samt icke uppkomna ogräs bekämpas. Legacy kan användas redan från 2 grader om temperaturen är stigande och markfukt gynnar bara effekten. Legacy är dessutom en bra resistensbrytare, inte minst på våtarv.  

Därför ska du använda Legacy: 

  • Ogräs kostar skörd 
  • Säkra en bra övervintring 
  • Ger dig mindre stress på våren 
  • Ger en bra resistensstrategi 

Läs mer på produktsidan om hur du använder Legacy.

Legacy förpackning 1 L

För mer information och kontakt:  

Lars Kruse Andersen: lars.andersen@adama.com eller +45 51 24 90 70 

Rikard Larsson: rikard.larsson@adama.com eller +46 702 92 22 28