Overslaan en naar de inhoud gaan
STORL beginfoto
Recycling van verpakkingen

Succesvol eerste jaar van STORL

Recycling is belangrijk; dat geldt ook voor de verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen. STORL helpt ons hierbij!

STORL video 2023

STORL

Recycling is belangrijk; dat geldt ook voor de verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen. ADAMA voelt de noodzaak om bij te dragen aan recycling vanuit milieubescherming en productzorg. Maar daarnaast zijn onze verpakkingen gemaakt van hoogwaardige materialen: het is verspilling om die na gebruik weg te gooien. 

STORL

In 2023 is een succesvol begin gemaakt met de recycling van plastic cans. Inmiddels zijn bijna 1500 telers aangesloten en zijn de eerste inzamelingen uitgevoerd. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk telers zich aanmelden. Hoe meer telers meedoen, hoe efficiënter de inzameling zal verlopen. 

  • Telers kunnen zich aanmelden bij STORL. Houd uw KvK-nummer bij de hand. (Als uw regio niet in de lijst staat, klik hier); 
  • Telers bestellen een STORL-zak bij hun distributeur; 
  • Als de lege verpakkingen gespoeld en droog zijn, kunt u ze zonder dop in de zak doen; 
  • Afhankelijk van het aanbod worden de zakken in de loop van het jaar opgehaald of wordt u gevraagd de zakken naar een locatie bij u in de buurt te brengen. Ophalen/inleveren is gratis.  

Belangrijk:

Het is belangrijk dat de cans schoon en droog zijn. STORL-zakken met vloeistof onderin kunnen niet worden opgehaald of ingeleverd.  

Verpakkingen worden niet hergebruikt; ze worden versnipperd en er worden nieuwe verpakkingen of andere producten van gemaakt. Het geeft dus niet als een verpakking beschadigd of gedeukt is. 

Inzameling restanten

Daarnaast gaat STORL in 2024 restanten van gewasbeschermingsmiddelen inzamelen. Tot eind maart kun u deze restanten aanmelden bij STORL. Na eind maart wordt de inzameling door STORL ingepland.