Overslaan en naar de inhoud gaan
Fruit field

Fruit & Boomkwekerij

Op deze speciale webpagina vindt u veel informatie over de teelt, actualiteiten en achtergronden van Fruit & Boomkwekerij.

Fruit & Boomkwekerij

De fruitteelt in Nederland is divers en bestaat vooral uit appel, peer, pruim en kers. Maar ook kleinfruit zoals frambozen, bramen en witte, rode en blauwe bessen. De boomteelt omslaat de teelt van vele gewassen, zoals sierheesters, coniferen, rozen, laanbomen, bos en haag plantsoen en vaste planten. Ieder gewas heeft zijn eigen teeltwijze en uitdagingen!

Vruchtdunning

Vruchtdunning

De naam Brevis is de Latijnse naam voor 'kort' en refereert naar de relatief korte werkingsduur en de korte wachttijd. Brevis is geschikt voor veilig gebruik in appels en peren in de periode kort na de bloei en werkt het meest effectief bij donker weer met hoge nachttemperaturen.

Een uniek product vraagt om unieke ondersteuning. Daarom heeft ADAMA een speciale Brevis website gelanceerd met alles over Brevis, inclusief film.

Ziektebeheersing

Fungicide

Cylindrocladium in Buxus

De ziekte Cylindrocladium komt voor in Buxus en kan veel schade veroorzaken. Deze schimmel is te herkennen aan bruine punten en vlekken op vooral jong blad.

De fungicide Pitcher van ADAMA heeft vanaf 2 juli 2021 ook een toelating in bos- en haagplantsoen, vruchtbomen en -struiken, sierheesters, inclusief rozen, coniferen, kerstbomen en vaste planten (onbedekte teelt).

 

Onkruidbeheersing

Herbicide

Binnen de boomkwekerijgewassen zijn hardnekkige onkruiden aanwezig die de teelt kunnen beschadigen of zelfs te niet doen.