Mergi la conţinutul principal
Cereale

CUSTODIA duce mai departe standardul Zakeo Xtra din ferma dumneavoastră

Lasă-ți cultura în CUSTODIA unui fungicid premium!
Cereale

Cel mai cunoscut fungicid la nivel mondial, Zakeo Xtra, a fost retras de la comercializare  și mai beneficiază de o perioadă de grație pentru depozitare, utilizare și eliminare de stocuri la utilizatori până la 01.06.2022, datorită limitărilor impuse de Uniunea Europeană. Produsul a fost unul de referință pentru protecția culturilor de cereale păioase și oleaginoase încă de la apariția lui. Este produsul care a revoluționat nivelul de eficacitate împotriva bolilor etajului superior de frunze. Totodată, a impus un nou standard de eficacitate împotriva bolilor foliare și ale spicului la cerealele păioase și împotriva bolilor foliare, ale tulpinii și ale calatidiului la culturile oleaginoase.   

CUSTODIA este răspunsul ADAMA ce vine în întâmpinarea nevoilor fermierilor, la începutul acestui an. Fungicidul CUSTODIA a beneficiat de extinderea domeniului de utilizare  la culturile de cereale păioase, produs cunoscut până acum pentru protecția eficientă pe care o aduce culturii de rapiță în fenofaza de înflorit.  

CUSTODIA este un fungicid ready-mix complex, cu o utilizare facilă spre deosebire de folosirea a două sau mai multe produse în amestect. Este compus din două substanțe active din clase chimice diferite (o strobilurină și un triazol). Acestea conferă produsului atât calități premium precum stoparea instalării și propagării infecțiilor în stadii incipiente și avansate, cât și o protecție superioară împotriva bolilor pentru o perioadă lungă de timp. 

La culturile de cereale păioase, CUSTODIA se aplică de la începutul alungirii paiului până la sfârșitul înfloritului pentru protecția împotriva celor mai păgubitoare boli foliare, de tulpină și ale spicului precum: septoriozele (Septoria sp.), făinările (Eryshiphe sp.), ruginile (Puccinia sp.) și fuzariozele spicului (Fusarium sp.). 

Mai mult decât atât, substanța activă azoxistrobin din compoziția produsului CUSTODIA, aplicată de la apariția frunzei stindard până la înflorirea completă, T2 și T3, produce un puternic efect de “stay green”, ce menține cultura verde și liberă de patogeni pentru o perioadă lungă de timp, până la recoltat, îmbunătățind calitatea și cantitatea producției precum și o rezistență mai bună la factorii de stres. 

Lasă-ți cultura în CUSTODIA unui fungicid premium! 

Fermierii știu că Adama răstoarnă miturile agricole!  

Vrei să fii la curent cu cele mai noi informații de la ADAMA?

Crează-ți un cont și vei primi cele mai recente informații.