Премини към основното съдържание
shutterstock_1729001563.jpg

Нашата история

Повече от седем десетилетия с визия, предприемачество и развитие
shutterstock_1729001563.jpg

ADAMA празнува повече от 70-годишна история, която започва от две израелски дружества, които произвеждат продукти за растителна защита– Makhteshim и Agan, които са създадени съответно през 1952 и 1945 г. и след това се обединяват през 1997 г., за да образуват Makhteshim Agan. През 2011 г. станахме част от ChemChina Group (Китайската национална химическа корпорация), с което започна нова и вълнуваща глава в нашата история. През 2014 г. представихме новата си глобална марка и станахме известни като ADAMA. През 2017 г. се върнахме на обществените пазари, като се комбинирахме с Hubei Sanonda Ltd., водещ китайски производител на средства за защита на земеделските култури. През януари 2020 г. ADAMA стана част от Syngenta Group, новосформиран лидер в агроиндустрията и част от ChemChina Group, група, създадена чрез обединяването на селскостопанския бизнес на ChemChina и Sinochem.

От основаването на дружеството насам успехът ни на израелския пазар се превърна във визия за предоставяне на висококачествени, ефективни продукти за защита на земеделските култури на земеделските производители по целия свят. Разширихме световното си присъствие през 70-те и 80-те години, утвърждавайки се на ключови селскостопански пазари като Франция и Обединеното кралство. През 90-те години създадохме своя европейска централа и значително разширихме дейността си в Латинска Америка. През 2000-те години към ADAMA се присъединиха 25 допълнителни дружества в двете Америки, Азия и Европа чрез партньорства, придобивания и органично разрастване.

От нашите корени като пионери, ADAMA вече е водещо световно дружество с продажби в приблизително 100 държави. С култура, която дава възможност на нашите служители да изслушват фермерите и да сформират концепции от полето, ние предлагаме решения на фермерите по целия свят за борба с плевелите, насекомите и болестите.