Overslaan en naar de inhoud gaan
Fungicide

Exacto 500 SC

Een sterke fungicide tegen Phythopthora.

Exacto NL

Deze fungicide bevat de actieve stof fluazinam, die sterk is tegen phythophthora. Wat Exacto 500 SC uniek maakt is dat het voor sluitgewas mag worden toegepast.

Algemene informatie

Exacto 500 SC is een goede mengpartner voor het phythophthora schema. Als er een mutatie van een Phythophthora stam aanwezig is, wordt deze makkelijker onderschept door een combinatie van actieve stoffen, dan door één actieve stof.

De stammen van Phythophthora evolueren snel. Om een goede controle te hebben van alle verschillende stammen, maakt een combinatie en afwisseling van actieve stoffen het beste schema.

Er bestaan drie FRAC-groepen met een knolbescherming aan actieve stoffen, het is slim deze af te wisselen.
We zijn de enige leverancier met meerdere toepassingen (Banjo-Forte) van fluazinam-bevattende producten die vroeg mogen worden toegepast.
10 dagen na een toepassing tijdens BBCH 10-39 (voor sluitgewas), 7 dagen na een toepassing tijdens BBCH ≥40 (na sluitgewas).

Ons advies:

We zien in de Euroblight dat Green33 weinig tot niet meer voorkomt, maar met kennis uit het verleden willen we uitbreiding beperken en adviseren daarom om Exacto 500 SC altijd gemengd te spuiten met verschillende mode of actions. 

Exacto 500 SC in een oogopslag:

  • Goede knol bescherming en sporendoder;
  • Makkelijk mengbaar, behalve met olie ivm fytotox;
  • Gemakkelijk product wegens vloeibare, lage dosering;
  • Flexibel inzetbaar over het hele seizoen van opkomst tot loofdoding

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.