Overslaan en naar de inhoud gaan
Fungicide

Banjo®

Preventieve bescherming tegen de aardappelziekte

Banjo

Banjo®: preventieve bescherming tegen Phytophthora 

Banjo® mag worden toegepast in aardappelen tegen de aardappelziekte (Phytophthora infestans) vanaf BBCH40 (sluiting van het gewas).
De dosering is 0,4 ltr/ha en het middel mag 4 keer per teeltseizoen worden ingezet met een interval van 7-10 dagen in aardappelen.

Algemene informatie

Dit middel bevat de werkzame stof fluazinam. Fluazinam behoort tot de dinitroanilinen. De FRAC code is 29. Bij dit product bestaat er kans op resistentieontwikkeling. In het kader van resistentiemanagement dient u de adviezen die gegeven worden in de voorlichtingsboodschappen, op te volgen. In het kader van resistentiemanagement dit product afwisselen met producten met een ander werkingsmechanisme.

Uit onderzoek is gebleken dat fluazinam een goede werking heeft op de EU-13 (Blue13) phytophthora-kloon. Deze kloon komt de laatste jaren (2013-2019) het meeste voor in Europa (24,5%). Zie onderstaande grafiek.

Let op met de combinatie van Banjo en minerale virus olie. Dit kan bladschade veroorzaken waardoor de selectie in pootaardappelen bemoeilijkt wordt.

Uitbreiding Banjo in aardbeien

Op 26 januari 2023 hebben we een uitbreiding (KUG) gerealiseerd met Banjo® in de onbedekte vermeederingsteelt van aarbei.
Hiermee hebben we een extra mogelijkheid om pestalotiopsis te beheersen in deze teelt. De dosering is 0,2L/ha en het middel mag 3 keer worden toegepast per teeltcyclus met een interval van 14 dagen.

Banjo® in een oogopslag

  • Preventieve bescherming tegen de aardappelziekte
  • Uitstekende knolbescherming
  • Snelle regenvastheid