Overslaan en naar de inhoud gaan
Herbicide

Cleave®

Na-opkomst beheersing van breedbladige onkruiden

Cleave

Breedbladige onkruiden kunnen uw gewas overwoekeren en bovendien via zaad ook in volgende jaren nog weer een extra opbrengstderving geven. Een eenmalige bespuiting met een breedwerkend breedbladigen-middel in grasachtige gewassen in uw bouwplan (zoals granen en graszaad) kan dat probleem oplossen.

Algemene informatie

Pas Cleave® toe op een droog gewas, bij groeizaam weer. Het label is eenvoudig, voor alle gewassen geldt een toegelaten dosering van 1 – 1,5 L per hectare. Pas de dosering aan op basis van onkruiddruk en/of eventuele mixpartners.

Het label biedt de flexibiliteit om het optimale tijdstip voor onkruidbestrijding in granen te kiezen, dus zowel vroeg als later in het voorjaar. Voor grasland kan (afhankelijk van de omstandigheden en onkruidspectrum) een keus worden gemaakt voor voorjaarstoepassing, of najaarstoepassing.

Wat betreft sierteeltgewassen, kan Cleave® solo of in combinatie met bodemherbiciden onder het gewas door worden ingezet. Cleave® heeft o.a een goede werking op kleefkruid, muur, kamille, kruiskruid, klaver, zuring, paardenbloem, varkensgras en fijnstraal.

De systemische eigenschappen van de 2 actieve stoffen in Cleave® maken het middel zeer goed bruikbaar tegen moeilijk onkruiden als zuring bijvoorbeeld.

Cleave® in een oogopslag

  • Breed onkruidspectrum
  • Toepasbaar op zowel jong als ouder onkruid
  • Eenduidig label: alle gewassen 1 – 1,5 L / ha
  • Vloeibare SE-formulering geeft goede opname en snelle werking
  • Snel regenvast