Overslaan en naar de inhoud gaan
ADAMA ESG rapport

ESG-rapport 2023 van ADAMA

In dit ESG rapport leest u over onderwerpen als aanzienlijke lanceringen van innovatieve, duurzame producten en 14% vermindering van de CO2-voetafdruk.
ADAMA ESG rapport

Handhaving van de doelstelling om de Scope 1- en Scope 2-koolstofemissies tot 2030 jaarlijks met gemiddeld 5% te verminderen.

ADAMA Ltd., een toonaangevend wereldwijd gewasbeschermingsbedrijf, heeft vandaag zijn Environmental, Social and Governance (ESG) Report 2023 gepubliceerd. Het rapport beschrijft de inzet van het bedrijf voor transparantie en de integratie van verschillende belangrijke normen van de Sustainability Accounting Standards Board (SASB) en het Global Reporting Initiative (GRI).

ADAMA blijft zich inzetten voor de doelstelling om de Scope 1- en Scope 2-koolstofemissies tot 2030 jaarlijks met gemiddeld 5% te verminderen. Het bedrijf heeft zijn ranking bij verschillende ratingbureaus verbeterd en ontving een “Bronzen medaille” van Ecovadis, waardoor het bedrijf lid kan worden van de Together for Sustainability-gemeenschap, een mogelijkheid om tastbare en meetbare verbeteringen in verschillende aspecten van duurzaamheid te stimuleren.

ADAMA ESG-rapport 2023

Environmental, Social en Governance (ESG)

Steve Hawkins, President & CEO van ADAMA: “Gedurende 2023 bleven we gefocust en vastberaden op het implementeren van onze duurzaamheidsstrategie. We hebben prioriteit gegeven aan de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers, klanten en gemeenschappen, terwijl we oplossingen hebben geleverd die de productiviteit van landbouwgewassen verhogen, hun impact op het milieu beperken en onze eigen CO2-voetafdruk verkleinen. Onze teams hebben dit bereikt door duurzaamheid effectief in te bedden in de kerngebieden van ons bedrijf en het te beschouwen als een geïntegreerd onderdeel van onze productontwikkeling, innovatieproces en rentmeesterschapinspanningen. Ik ben trots op het werk dat we doen en op de innovatie die we brengen om enkele van de grootste uitdagingen aan te pakken waar boeren vandaag de dag mee te maken hebben.”

Oriella Ben Zvi, Head Sustainability & Corporate Affairs bij ADAMA: “Het rapport markeert een belangrijke mijlpaal in de duurzaamheidsreis van ADAMA. De afgelopen jaren hebben we duurzaamheid voortdurend ingebed in de kern van onze bedrijfsstrategie, activiteiten en besluitvormingsprocessen. Het toont de gezamenlijke inspanningen van ADAMA's teams om te luisteren naar de behoeften van boeren en klanten, wat resulteert in de ontwikkeling van een steeds groeiend aantal innovatieve producten die de productiviteit van boeren verhogen en tegelijkertijd hun impact op het milieu verminderen. Onze teams zijn altijd op zoek naar nieuwe technologieën om een veiliger en effectiever gebruik van onze producten te ondersteunen, en om onze activiteiten efficiënter te maken door onze ecologische voetafdruk, ons waterverbruik en onze afvalproductie te verminderen. In de toekomst zullen we blijven streven naar uitmuntendheid, doelgericht leidinggeven en een bedrijf vormen waar we allemaal trots op kunnen zijn.”

2023 ESG-highlights:

 • 59 nieuwe producten gelanceerd, waaronder 34 herbiciden, 12 insecticiden, 12 fungiciden en 1 plantengroeiregulator:
  Unieke formuleringstechnologieën met verbeterde producteigenschappen zoals verhoogde kleefkracht, regenvastheid en bladpenetratie om de impact op het milieu te verminderen.
 • Toenemend gebruik van biologisch afbreekbare bestanddelen met specifieke gunstige duurzaamheidskenmerken.
 • De afgelopen drie jaar hebben we $342 miljoen geïnvesteerd in groenere productieprocessen, onder andere in het terugwinnen en hergebruiken van afvalwater, luchtkwaliteit en geurcontrole, vermindering van energieverlies en meer gebruik van hernieuwbare energie:
  Een vermindering van 14% in de absolute koolstofvoetafdruk.
  10% van de gebruikte energie is afkomstig uit hernieuwbare bronnen.
  30% minder productie van gevaarlijk afval.
 • Minder plastic gebruikt in productverpakkingen en meer gerecycled plastic gebruikt.
 • Doorgegaan met het ontwikkelen en lanceren van nieuwe duurzame producten op basis van geavanceerde formuleringstechnologieplatforms.
 • Blijven investeren in de ontwikkeling van medewerkers - Meer dan 60% van de medewerkers van ADAMA gebruikt de online leerplatforms in meer dan 25 talen; meer dan 30% van alle openstaande vacatures werd intern ingevuld.
 • Diversiteit, gelijkheid en inclusie (DE&I) bevorderen - Het DE&I-beleid van het bedrijf geactualiseerd en meerdere nieuwe initiatieven en educatieve activiteiten met honderden deelnemers gelanceerd.
 • Proactief geïnvesteerd in de veiligheid van onze mensen door middel van meer dan 1.000 veiligheidsrondleidingen voor locatiemanagers en honderden lokale veiligheidsprogramma's in elke productielocatie; aanzienlijke verbetering in zowel leidende als achterblijvende veiligheidsindicatoren.
 • Voorzitterschap van $2,1 miljoen aan donaties aan de gemeenschap en ongeveer 4.900 vrijwilligersuren (in Israël) in 2023 - uitvoering van tientallen educatieve en sociale programma's in de regio's van ADAMA wereldwijd.