Overslaan en naar de inhoud gaan
Fungicide

Stavento®

Een uniek product en resistentiebreker dat in granen en gerst preventief wordt toegepast tegen agressieve schimmelziekten

Stavento

Algemene informatie

Onze oplossing

Een uniek product en resistentiebreker dat in granen preventief wordt toegepast tegen de agressieve schimmelziekte Septoria tritici. Eind oktober 2022 heeft Stavento ook een toelating gekregen in gerst ter bestrijding van Ramularia collo-cygni!

Stavento bevat de actieve stof folpet en behoort tot de chemische groep van ftaalimiden. Bij bedekking van het bladoppervlak zorgt folpet ervoor dat de bladschimmel niet kiemt.

De werking van Stavento is beschermend en moet daarom preventief worden toegepast. Bijzonder aan Stavento is dat de werkzame stof een zogenaamde multi-site inhibitor (MSI) is. Een multi-site valt de schimmel op 3 verschillende manieren aan. Dit maakt Stavento zeer effectief en zorgt tegelijkertijd voor een zeer laag risico op resistentie. Een bijkomend voordeel is dat de andere groepen actieve stoffen zoals azolen en carboxamiden beter beschermd blijven tegen de ontwikkeling van resistentie.