Overslaan en naar de inhoud gaan
Steve Hawkins

ADAMA kondigt Steve Hawkins aan als President en CEO

Ignacio Dominguez verlaat het bedrijf na meer dan twee decennia van uitstekende dienstverlening
Steve Hawkins

Beijing, China, Tel Aviv, Israël en Basel, Zwitserland, 3 april 2023 - ADAMA Ltd. (het "bedrijf") (SZSE 000553), een toonaangevend gewasbeschermingsbedrijf, kondigde aan dat zijn raad van bestuur Steve Hawkins, momenteel ADAMA's Senior Vice President, Americas, heeft benoemd tot zijn President en Chief Executive Officer, met ingang van 1 mei 2023. Hawkins volgt Ignacio Dominguez op, die met pensioen te gaat nadat hij een aantal leidinggevende functies bij ADAMA heeft bekleed, waaronder meer dan tien jaar lang een belangrijk lid van het Management en Executive Committee.

Erik Fyrwald, voorzitter van het bestuur van ADAMA en president en CEO van de Syngenta Group, zegt: "Steve brengt uitgebreide internationale leiderschapservaring mee naar zijn nieuwe functie, omdat hij in een groot aantal markten en bedrijven in uiteenlopende leidinggevende functies heeft gewerkt. Hij zal aan mij rapporteren als lid van het Group Leadership Team terwijl we samenwerken om het momentum van onze strategie te behouden en de transformatie van ADAMA naar een nog welvarender toekomst te versnellen."

Hawkins heeft zijn hele carrière in de agricultuur doorgebracht. Hij begon in de verkoop bij GROWMARK in Canada voordat hij bijna drie decennia geleden in dienst trad bij een van de bedrijven die Syngenta heeft voortgebracht, ICI Canada. Gedurende zijn tijd bij het bedrijf heeft hij een aantal leidinggevende functies bekleed, waaronder Regional Director EAME, Head of Sales CP & Seeds USA, Head of Commercial Operations for NA Corn & Soya Seeds, Country Head voor Japan en Zuid-Korea, en Regional Director APAC voor zowel CP als Seeds.

Als ADAMA's Senior Vice President, Americas sinds 2021, hield hij toezicht op de Noord-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse activiteiten, evenals op de consumenten- en professionele (niet-gewassen) activiteiten wereldwijd. Onder zijn leiding heeft het team in 2022 sterke bedrijfsprestaties geleverd en aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het transformeren van de productportefeuille, het bevorderen van de go-to-market-strategie van het bedrijf en het stimuleren van bedrijfsontwikkeling.

Hawkins heeft een landbouwdiploma en een Executive MBA in Food and Agribusiness, beide van het Ontario Agricultural College van de Universiteit van Guelph, en heeft een bachelor degree in Administrative Studies van de York University in Toronto.

Erik Fyrwald bedankte ook de vertrekkende heer Dominguez voor zijn werk bij ADAMA, waar hij in 2001 begon: "Als belangrijk lid van het management en het uitvoerend comité van ADAMA gedurende meer dan tien jaar, heeft Ignacio een belangrijke rol gespeeld bij het opstellen en uitvoeren van de wereldwijde strategie. Als CEO sinds 2020 heeft hij de organisatie door vele veranderingen geloodst, waaronder het feit dat het een onderscheidend lid van de Syngenta Group werd en tegelijkertijd de samenwerking met de verschillende business units van de Syngenta Group versterkte, evenals enkele belangrijke leiderschapswisselingen. Hij deed dit met de moed om veranderingen aan te sturen, een scherpe focus op het leveren van resultaten en aandacht en zorg voor onze mensen en cultuur."

Ignacio Dominguez zal de komende maanden nauw samenwerken met Steve Hawkins om te zorgen voor een soepele overgang.