Overslaan en naar de inhoud gaan
kisten op schuimapparaat

Bollensector: Gefeliciteerd!

Om erfemissie terug te dringen is de KAVB in 2016 in 3 regio’s begonnen met het project ‘Schoon erf, schone sloot’. Dat werpt zijn vruchten af!
kisten op schuimapparaat

Diverse media melden dat Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) dit najaar bloembollentelers gaat controleren op lozing van afvalwater. HHNK is verantwoordelijk voor de waterkwaliteit in hun werkgebied, dus logisch dat ze daar ook toezicht op houden.

Ook de bloembollensector onderschrijft de noodzaak van oppervlaktewaterkwaliteit. Om erfemissie terug te dringen is de KAVB in 2016 in 3 regio’s (waaronder het werkgebied van HHNK) begonnen met het project ‘Schoon erf, schone sloot’.

Dat werpt zijn vruchten af! Op www.bestrijdingsmiddelenatlas.nl kun je alle werkzame stoffen die getoets worden terugvinden. Of niet, dat is natuurlijk waar we ons best voor doen. In de afbeelding hieronder is gekeken naar de werkzame stof captan. In de Kop van Noord-Holland is het vrij aannemelijk dat dat captan is die bij de boldompeling gebruikt is. Tussen 2015 en 2019 (2020 was nog niet gepubliceerd) is het beeld aanzienlijk verbeterd. Veelal wordt captan in 2019 niet meer aangetroffen en daar waar het aangetroffen wordt, vindt geen normoverschrijding plaats.

Conclusie: dit resultaat is een felicitatie waard, blijf doorgaan op de ingeslagen weg, zie de controles van HHNK met vertrouwen tegemoet en ontvang de controleur met een bak koffie!