Overslaan en naar de inhoud gaan
image not available

Chitosan hydrochloride

Basisstof
image not available

Chitosan hydrochloride is een niet-toxische, volledig biocompatibele en biologisch afbreekbare stof. Chitosan hydrochloride heeft meerdere industriële en biotechnologische toepassingen, waaronder biomedisch, als conserveermiddel voor levensmiddelen, als verpakkingsadditief en in de afvalwaterbehandeling.

Als basisstof heeft chitosan hydrochloride een aantoonbare effectiviteit als bio-fungicide. Het levert hierdoor een concrete bijdrage aan de verduurzaming en vergroening van de landbouw. Chitosan hydrochloride is verkrijgbaar onder de naam Charge. In verschillende gewassen en tegen uiteenlopende schimmels laat Charge effectiviteit zien.

Gewassen behandeld met Charge produceren het enzym, chitinase, dat zorgt voor de afbraak van chitine in de celwand van ziektekiemen. Chitosan hydrochloride bootst een aanval van pathogenen na, waardoor het afweermechanisme van de plant geactiveerd wordt.

Chitosan hydrochloride is als basisstof erkend in de EU (EC 1107/2009). Kijk voor meer informatie over de toelating op de website van het Ctgb