Skip
Kukuruz

Sulcotrek herbicid sa primenom do osmog lista u kukuruzu

Herbicid Sulcotrek® uspešno suzbija širok spektar širokolisnih korova u usevu kukuruza, velika prednost preparata je i dobar depresivni efekat kako na semenski tako i na rizomski sirak.
Kukuruz

U proizvodnji kukuruza često limitirajući faktor bude vreme. Kada mislimo na pojam vremena on je često direktno vezan za vremenske prilike ili bolje rečeno neprilike koje se javljaju u početnim fazama rasta kukuruza. Prošla proizvodna sezona 2019. se odlikovala obilnim padavinama u vreme nicanja kukuruza. One su doprinele izuzetno lošem zdravstvenom stanju gajene biljke koja je bila izmorena, bledo zelene boje i jako dugo na pojedinim delovima terena, čak i do tri nedelje, bila u fazi između tri i pet listova. Sve ovo zajedno je onemogućilo upotrebu hormanskih preparata u usevu kukuruza i dobar deo onih najtvrdokornijih korova poput ambrozije, palamide, pepeljuge su dobrano prerasle kukuruz i počele direktno da ga ugrožavaju.

Kao sigurno i dominantno rešenje za ove najtvrdokornije korove je herbicid Sulcotrek® iz kompanije ADAMA. Dvokomponentni herbicid koji u svom sastavu ima dve aktivne materije sulkotrion i terbutilazin. Obe aktivne materije su visoko efikasne na sve širokolisne korove koji prave najveće probleme u proizvodnji kukuruza. Pored izrazite efikasnosti, ovaj preparat odlikuje i izuzetna brzina delovanja. Tačnije, kukuruz će u najkraćem mogućem vremenskom periodu ostati jedina biljka na njivi.

Pored širokog spektra širokolisnih korova koje preparat Sulcotrek® uspešno suzbija njegova velika prednost je i dobar depresivni efekat kako na semenski tako i na rizomski sirak. Upravo ovo se nameće kao najjednostavnije i najbezbenije rešenje u borbi protiv korova u kukuruzu.

Pažljivo birane i specijalno formulisane aktivne materije pored odličnog folijarnog efekta imaju i izrazit zemljišni efekat na korove. Obezbediće kukuruzu nesmetan rast bez ikakve konkurencije do same žetve.

Sulcotrek® se može koristiti u kukuruzu od drugog do osmog lista u dozi od 2 l/ha. Čini idealan partner preparat nadaleko čuvenom herbicidu Nicogan®, potvrđenom borcu protiv uskolisnih korova u kukuruzu.

Birajte sigurno, birajte bezbedno i birajte jednostavno! Rešite sve probleme jednim prohodom prskalice!

Birajte SULCOTREK®

Za dodatne savete u primeni i raspoloživost proizvoda u vašoj poljoprivrednoj apoteci obratite se našem stručnom timu na ovom LINKU.